Afyonkarahisar

53. Kütüphaneler Haftası

17:38 29 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Anıtpark'ta düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnsan her yerde okur" sloganıyla farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi.

Ülkedeki okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Bakanlık ve Türkiye Kütüphaneciler Derneği arasında işbirliği yapıldığını belirten Tanır, "Kitap okuma alışkanlığına dikkati çekmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin her noktasında bu etkinlik düzenleniyor. Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' isimli kitabını etkinliğimize katılanlara dağıttık. Bu kitabın öğrencilerimize bir rehber olacağına inanıyoruz." dedi.

Tanır, etkinliğe yaklaşık 300 kişinin katıldığını dile getirerek, "Okuyarak bilgi dünyamızdaki derinliği artırabileceğimizi hissettirmek istiyoruz. Anne ve babalar da evde çocuklarıyla uygun zamanlarda bir okuma saati belirlemelidir." diye konuştu.

İldeki çeşitli okulların da destek verdiği etkinliğe, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.