Afyonkarahisar

Fırınının duvarılarında şehitlerin hatırasını yaşatıyor

11:23 31 Mart 2017
Fırınının duvarılarında şehitlerin hatırasını yaşatıyor

CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'da bir fırıncı, yeni açtığı iş yerinin duvarlarına Afyonkarahisarlı şehitlerin fotoğraflarını asarak onların hatıralarını yaşatıyor.

Kent merkezinde yer alan Tuz Pazarı Caddesi'ndeki fırına gelenler, duvarlardaki şehit fotoğraflarını görünce duygusal anlar yaşıyor.

Fırıncı Ömer Aydoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin duvarlarına önce kentin eski ve yeni fotoğraflarını asmayı planladığını söyledi.

Son zamanlarda terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin haberlerini takip ederken, vatan için canlarını verenler adına bir şeyler yapmayı düşündüğünü aktaran Aydoğmuş, fırının duvarlarına şehitlerin resimlerini asarak hatıralarını yaşatmaya karar verdiğini dile getirdi.

Millet için tüm şehitlerin baş tacı olduğunu vurgulayan Aydoğmuş, şöyle devam etti:

"Şehit haberleri, bu ülkede yaşayabilmemizi onlara borçlu olduğumuzu hatırlattı. İşletmemizin duvarlarına bugüne kadar şehit olan 308 Afyonkarahisarlının fotoğrafını asarak onları hiçbir zaman unutmayacağımızı göstermek istedim. Fırına gelen müşterilerin ilgisini çekiyor. Özellikle fotoğraflara bakmaya gelenler, duvarın önünde fotoğraf çektirenler var. Bir işletmede böyle şehit fotoğraflarının olması Türkiye'de bir ilk. Gelip dua eden insanlarımız da çok. Şehit ve gazi yakınlarının da duasını alıyoruz."

- "Bizleri gururlandırdı"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da vatanın birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacının olduğu bir zamanda Aydoğmuş'un kendisinden yeni açacağı iş yerine asmak üzere şehitlerin fotoğraflarını istediğini anlattı.

Bunun üzerine şehitlere ait ellerindeki tüm resimleri verdiklerini belirten Kumartaşlı, "Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı topraklarda böyle bir düşüncenin bir işletme tarafından gerçekleştirilmiş olması bizleri gururlandırdı." dedi.

Şehit babası Mustafa Çınar, oğlu astsubay İsmail Çınar'ın fotoğrafının da işletmenin duvarında asılı olduğuna işaret ederek, "Oğlumun fotoğrafını gördüğümde hem hüzünlendim hem gururlandım. İşletme sahibine çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Gazi Mahmut Karatek de 1993'te Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada gazi olduğunu ifade etti.

İş yeri sahibine duyarlı davranışı için teşekkür eden Karatek, "Bu tür örnekleri Afyonkarahisar'da daha çok görürsek memnun oluruz. Şehitlik bize nasip olmadı. Bize de gazilik nasip oldu. Bu fotoğrafları görünce dedik ki, memleketimiz boş ve sahipsiz değil." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.