Afyonkarahisar

Süs tavukları müzayedede sergilendi

16:19 21 Mayıs 2017
Süs tavukları müzayedede sergilendi

Türkiye'nin 81 ilindeki süs tavukları, Afyonkarahisar'daki görsel müzayedede sergilendi.

Afyonkarahisar Fuar Alanı'nda düzenlenen Süs Tavukları Görsel Müzayedesi'nde, ülkenin 81 ilinden katılımcılar yer aldı.

Afyonkarahisar Süs Tavukları Derneği Başkanı Özcan Çakır, yaptığı açıklamada, derneğin 2015'ten beri faaliyette olduğunu söyledi.

Süs tavuklarını Afyonkarahisar'da daha geniş ortamlara yaymak için çalıştıklarını belirten Çakır, "Burada süs tavukları için görsel müzayede yapıyoruz. Türkiye'nin her şehrinden katılımcılarımız var. Değişik ırklardan süs tavukları burada sergileniyor. Yine dernekler arasında açık artırma usulü satışlar da yapılıyor." diye konuştu.

Süs tavuklarının cinslerinin yerli ve yabancı olmak üzere iki ayrıldığını kaydeden Çakır, şöyle konuştu:

"Türleri çok geniş. Yerli ırk olarak İspenç var. Pek çok çeşidimiz var ve saymakla bitmez. Süs tavukçuluğu Afyonkarahisar ve Türkiye’de çok yaygınlaşıyor. Geçen yıl da görsel müzayedemiz vardı. Bugünkü katılım gerçekten çok yüksek seviyede."

- "Stres atıyoruz"

Süs tavukçuluğunun ayrı bir sevgi ve hobi olduğuna dikkat çeken Çakır, "Gerçekten çok güzel bir hobi bu. Kümesinizde 3-5 süs tavuğunu görünce stres atıyorsunuz." dedi.

Hayvanlarla uğraşmanın insana iyi geldiğini belirten Çakır, "Süs tavuklarına ayrı bir sevgi besliyor ve onlarla ilgilenmeyi seviyoruz. Türkiye’de bu işin federasyonunu da kurduk. Yine ülkemizin değişik illerinde çok değişik aktiviteler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.