Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

10:22 22 Mayıs 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Durgu, ramazan geleneği haline getirdikleri Ensar Vakfı İkindi Sohbetlerinin başlayacağını söyledi.

Durgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taş Medrese'de ramazan ayı boyunca her gün saat 18.00'de yapılacak sohbetlere vatandaşları davet etti.

Sohbetlerin organizasyonunda Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) büyük katkı ve desteği olduğunu belirten Durgut, "Kıymetli hemşehrilerimizi bu manevi ziyafet sofrasına her gün bekliyoruz. Bu vesileyle yaklaşmakta olan ramazan ayının ülkemize, milletimize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederiz." dedi.

- Şehit aileleri öğrencileri ziyaret etti

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan "Her Sınıfın Bir Şehidi Var" Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden sonra Dinar merkezde ve köylerinde bulunan şehit aileleri, öğrencileri ziyaret etti.

Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında, her sınıf kendi şehidine hatim indirmiş, her sınıfta şehitler için köşelikler oluşturulmuş ve dokuz şehidin mezarı ve ailesi ziyaret edilmişti.

Şimdi ise şehit aileleri öğrencilere bir sürpriz yaparak onları okullarında ziyaret etti.

Dinar Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Ali Azyaman, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan'ın da katıldığı ziyaret programında şehit aileleri şehitler için yapılan etkinliklerden ötürü teşekkür ettiler.

Şehit ailelerine sınıflarda şehitler için oluşturulan köşelikler gezdirildi. Öğrenciler şehitler ve aileleri için her şeyi yapmaya hazır olduklarını, şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını belirttiler.

Şehit aileleri, şehitlerin unutulmamaları gerektiğini, en büyük manevi desteği ise halktan aldıklarını ifade ettiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.