Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da kültür sanat

16:24 22 Mayıs 2017
Afyonkarahisar'da kültür sanat

"Derya Gülü" tiyatro eserinin Ege Bölgesi'nde küçük bir balıkçı kasabasında geçen bir hikayeyi anlattığını dile getiren "Sinan" karakterini canlandıran Yönetmen Seyhun Sertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Necati Cumalı"nın bir eserini sahnelediklerini söyledi.

Afyonkarahisar'ın Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alan ilk ve tek tiyatro eseri "Derya Gülü" tanıtım eksikliğinden dolayı çok fazla insanın yüreğine dokunamıyor.

Sertan, bugüne kadar hiçbir yerden hiçbir destek almadıklarını ifade ederek, sadece kendi imkanlarıyla tiyatro yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ekip arkadaşlarıyla kendi maaşlarından ve ceplerinden dekor, kostüm, aksesuar aldıklarını belirten Sertan, "Her zaman ücretsiz olarak tiyatro sahnelemeye çalıştık. Sponsor aradık fakat Afyonkarahisar’da bunu bulmak gerçekten çok zor. Maalesef bulamadık. Geçmişte bir oyunumuza bin-bin 500 lira para lazımdı. Sponsor aradık ve bulamadık. Nasip olmadı." dedi.

"Derya Gülü" için geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğünün amatör tiyatrolara verdiği desteğe müracaat ettiğini aktaran Sertan, yüzlerce başvuru içerisinden ilk 40' girerek destek almaya hak kazandığını belirtti.

Afyonkarahisar'da Bakanlık ödeneğinden ilk destek alan tiyatro eseri oldukları için çok şanslı olduklarına dikkat çeken Sertan, şöyle devam etti:

"Bakanlığın desteği için ilk başvurumuzda layık görüldük. Sayın Bakanımız Nabi Avcı'ya ve Güzel Sanatlar Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. İlk başvurumuzda desteğimizi aldık. Bu destek Afyonkarahisar’da ilk ve tek oldu. Bunun da haklı gururunu da yaşıyoruz. Ve bu ödeneğimizle oyunumuzu hazırladık. Halkımıza da 17 kez, arka arkaya sahneliyoruz. Eserimizi 24 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak burada sahneleyeceğiz. Şehrimizdeki bütün tiyatroseverleri mutlaka buraya bekliyoruz. Çünkü, ülkemizde dram türünde oyun çok az çıkıyor. Bizde çok kaliteli bir dram ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Kesinlikle kaçırmasınlar, izlesinler."

- "Yurt dışında da sergilemek istiyoruz"

"Haşim" karakterini canlandıran Mehmet Yetere de Derya Gülü eserini yaklaşık 3 ay içerisinde tamamladıklarını belirtti.

Yetere, eser için kafelerde ve evlerinde okuma çalışması yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu oyun aslında 4-5 ayda çıkarılması gereken bir oyundu. Ama biz arkadaşlarımızla özveriyle çalışarak, 3 ayda tamamlayıp oyunu sahneye koyduk. Biz oyunumuzu Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde hatta yurt dışında da sergilemek istiyoruz. Neden Almanya'da, Belçika'da ve Yunanistan'da sahnelemek istemeyelim. Oralarda da çok sayıda Türk vatandaşlarımız var. Hepsini istiyoruz ama bunları da imkanlarımız ölçüsünde yapabiliriz. Ücretsiz eserimizi çok sayıda yere söyledik. Fakat salon yok yanıtı aldık. Biz bunu para için yapmıyoruz. Gönlümüzden gelerek yapıyoruz. Biz oyun için yaratılmışız. Para bizim için önemli değil."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.