Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

17:55 25 Mayıs 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Başmakçı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Akkeçili İlkokulu tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında Eğitimde Kaliteyi Arttırma Projesi (EKAP) kapsamında, Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen yöresel masal, hikaye, destan ve efsaneleri yazma yarışması sonuçlandı.

Ödül töreni, Başmakçı Akkeçili İlkokulunda yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Özdemir, törende yaptığı konuşmada, "Ülkenin geleceği olan çocukların sanal ortamdaki veya televizyonlardaki kültürümüze ve inancımıza ters düşen sahte yabancı kahramanlar yerine kendi kültürümüzü ve inancımızı en iyi şekilde temsil eden kahramanları öğrenmelerini istiyoruz." dedi.

Özdemir, "Ülkemiz genelinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel hikaye, masal, destan ve efsanelerin kitaplaştırılarak kalıcı hale getirilmesi tekrar kültürümüze kazandırılması, çocuklarımıza, geçmişini ve kendi öz kültürünü öğrenmeye ve yaşatmaya özendirme amacıyla Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında düzenlemiş olduğumuz yöresel masal, hikaye, destan ve efsaneleri yazma yarışması sonuçlanmıştır." diye konuştu.

Yarışma sonunda 25 ilin 37 okulundan 83 tane birbirinden kıymetli eser geldiği bildirildi.

Eserlerin "Kuşaktan Kuşağa Anadolu" adlı kitapta toplandığı kaydedildi.

- Sandıklı'da "Halk Günü" toplantısı

Sandıklı ilçesinde Kaymakam Köksal Şakalar başkanlığında "Halk Günü" günü toplantısı düzenlendi.

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Halka her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Kaymakam Köksal Şakalar, "Halk Günü" ile vatandaşların sorun ve sıkıntılarına çözüm yolu arayacaklarını belirtti.

"Halk Günü"nde vatandaşların sorun ve sıkıntılarını kendilerine aktarmalarının önemli olduğununu belirten Şakalar, şöyle konuştu:

"Bizim her zaman halka kapımız açık. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye her zaman hazırız. Ama vatandaşlarımızın sorunlarını öncelikle ilgili birim ve müdürlükleri ile çözmeye çalışmaları gerekiyor. Direk bize geldiğinde biz yine onları ilgili birimlere gönderiyoruz. Ancak ilgili birimlerde sorunlarını çözemeyen vatandaşlarımıza da her zaman yardımcı olmaya hazırız."

Toplantıda, vatandaşlar ilçedeki trafik yoğunluğu ile bazı motosiklet ile otomobil sürücülerinin dikkatsiz ve çevreyi rahatsız edecek şekilde araç kullanmalarıyla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Kaymakam Şakalar, muhtar ve vatandaşların şikayetlerini not alarak gerekli birimlere ileteceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.