Afyonkarahisar

Güreş Süper Ligi 9. hafta müsabakaları

18:31 25 Mayıs 2017
Güreş Süper Ligi 9. hafta müsabakaları

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest ve Grekoromen Stil Süper Ligi 9. hafta müsabakaları Afyonkarahisar'da başladı.

Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Tahir Yılmaz, AA muhabirine, Afyonkarahisar Spor Kompleksi spor salonlarında yapılacak müsabakalara serbest stilde 14, grekoromende ise 13 kulübün katılacağını söyledi.

Müsabakalarda, içlerinde milli sporcuların da bulunduğu farklı sıkletlerde 260 güreşçinin mücadele edeceğini ifade eden Yılmaz, Süper Ligi'n 9. hafta maçlarının iki gün boyunca devam edeceğini vurguladı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu maçlar yoğun turnuva programı yüzünden milli takım antrenörümüzün talebi doğrultusunda ertelenen maçlar aslında. Biraz sıkıştırılmış hale getirildi. Aynı haftada hem grekoromen ve serbest stili yapıyoruz. Bu müsabakalar 2. Etap maçları olarak gerçekleşiyor. Üçüncü etabı da yine Afyonkarahisar'da aynı bu salonlarda gerçekleştirilecek. 3. Etap maçlarında ligin şampiyonu ve ikinci, üçüncüsü belli olacak. 2016-17 güreş sezonunu tamamlamış olacağız. Normal şartlarda ligi deplasmanlı iki devre şeklinde planlamıştık. Milli sporcularımızın da katıldığı turnuvaların yoğunluğundan dolayı bu yıl bu şekilde gerçekleştirdik. Burada Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş Rıza Kayaalp, Taha Akgül gibi milli sporcularımız, kulüplerinin başarısı hocalarının istemesi halinde mindere çıkacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.