Afyonkarahisar

Türkiye'nin ekonomik büyüme verileri

16:01 13 Haziran 2017
Türkiye'nin ekonomik büyüme verileri

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "Türkiye bu yılın son ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü, bu da bizim ekonomik göstergelerimizin iyi olduğunu ortaya çıkarmakta." dedi.

Yurdunuseven, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayı yaşanırken terörle mücadelenin de hız kesmeden devam ettiğini belirterek son iki yılda 10 binden fazla teröristin imha edildiğini, bunun Türkiye için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Ülkedeki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Yurdunuseven şunları kaydetti:

"2015 yılında Türkiye’nin büyüme hızı 6,1'di. Fakat 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminden dolayı büyüme hızında biraz gerileme oldu. 2,9'a düştü. 2017 yılında ise öngörülen büyüme hızı 4,2 olarak düşünülüyor. Ama tüm bu öngörüye rağmen son 3 aylık açıklanan büyüme hızı rakamlarına göre ilk çeyrekte yüzde 5 olarak belirlendi.

Bu rakam tüm dünya göz önüne alındığında önemli bir rakam. Bu gelişme birçok ülkede yok. Türkiye bu yılın son ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü, bu da bizim ekonomik göstergelerimizin iyi olduğunu ortaya çıkarmakta."

Muhalefetin "Katar'a asker gönderilmesi"ne ilişkin eleştirilerine de cevap veren Yurdunuseven, "Katar'a neden asker gönderiyoruz' diye sorgulayacaklarına, cesaretleri varsa, ABD’ye 'Ortadoğu'da ne işin var' diye sorsunlar. 'İngiltere’nin, diğer yabancı devletlerin ve askerlerinin Ortadoğu'da ne işleri var' diye sorsunlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.