Afyonkarahisar

Kadir Gecesi'ne doğru

17:16 20 Haziran 2017
Kadir Gecesi'ne doğru

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi ile ilgili mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında on bir ayın sultanı olan ramazan ayı içerisinde bulunan, bin aydan daha hayırlı ve mübarek gecelerin en önemlisi olan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

Kadir gecesi, yüce yaratan tarafından Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gece olduğunu belirten Yıldırım şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğu bizzat Yüce Allah (cc) tarafından Kur'an-ı Kerim'de ifade edilmiştir. Yüce Allah (cc) biz kullarına sunduğu eşsiz nimetlerinden biri olan bu gecede, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu mübarek gecenin, ülkemize ve milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutluyorum."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban ise Kadir Gecesi dolayısı ile tüm İslam alemi ve Afyonkarahisarlılar'ın gecesini kutladı.

Çoban, Kadir Gecesi'nin ülkemize, ilimize ve tüm insanlığa, barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak, "Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekanda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanıyoruz. Bu mübarek gecede, hoşgörünün, barış ve huzurun olması en büyük dileğimizdir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.