Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

16:46 21 Haziran 2017
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sandıklı cadde ve sokaklarını kapı kapı gezerek ve maniler söyleyerek bahşiş toplamaya çalışan davulcular, çoğu zaman eli boş dönmekten şikayet ediyor.

Sandıklı ilçesinde ramazan davulcuları bahşiş toplamaya başladı.

Vatandaşların davul sesiyle değil çalar saat sesiyle uyandıklarını gerekçe göstererek bahşiş vermediklerini belirten ramazan davulcusu Mustafa Akyol, yaptığı açıklamada, bahşiş toplayamamaktan üzüntü duyduklarını söyledi.

Yıllardır ramazan davulu geleneğini sürdürdüklerini kaydeden Akyol, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda her ramazan ayında davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyoruz. Ramazan ayı sonlarına doğru ise bahşişlerimizi topluyoruz. Son yıllarda vatandaşlar çalar saatler ile sahura kalktıklarını söylüyorlar. Çoğu zaman bahşiş toplarken elimiz boş dönüyoruz. Ama buna da şükür. Seneye yine ramazan davulu geleneğimizi yaşatmayı düşünüyoruz."


- Afyonkarahisar'da trafik denetimleri arttırıldı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz tatili ve Ramazan Bayramı dolayısıyla artan araç yoğunluğu yüzünden denetimlerini arttırdı.

Edinilen bilgiye göre, trafik ekipleri, kentin en önemli trafik noktalarından olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü yolunda bulunan ışıklı kavşaklarda kırmızı ışık ihlalinin fazla olduğunu belirledi.

Kırmızı ışık ihlali ve buna bağlı kazaların yaşanmasının ardından bu kavşaklarda sivil trafik ekibi ile denetime başlandı.

Trafik ekipleri, hız sınırı ihlali de yapılan ANS yolunda radar uygulaması da başlattı.

Yetkililer, denetimlerin düzenli olarak yapılacağını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.