Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da değer üreten okullar ödüllendirildi

19:39 22 Haziran 2017
Afyonkarahisar'da değer üreten okullar ödüllendirildi

Yalçın, projeyle insana ve insanlığa merhem sürmeye çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Değerler Harekatı Projesi kapsamında kentteki 26 okula ödül verildi.

Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Değerler Hareketi Proje Koordinatörü Mustafa Akçil ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Değerler Hareketi Projesinin dört yıldır il genelindeki bütün okullarda uygulandığını belirtti.

"Ağrıyan kalplere küçük küçük dokunuşlarla bu sancıları dindirmektir. Kirlenmiş dünyanın sahillerine vurmuş deniz yıldızlarından bir tanesini daha kurtarmaya çalışmaktır. Biz istiyoruz ki, 'Yaratılanı sevelim yaratandan ötürü', sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti, yardımlaşmayı, paylaşmayı, hoş görüyü, doğruluğu ve dürüstlüğü, hakkı ve hakikati üstün kılacak bir toplum oluşturalım."

Yalçın, okyanus kıyılarına vuran Aylan bebeklerin olmamasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık dünyamızda savaşlar olmasın. Bu savaşları çıkaran zeki insanlar olmasın. Bir düğmeyle yüzlerce, binlerce canlıyı katleden makineleri üreten yüksek mühendisler olmasın istiyoruz. Biz bir gramlık madde alabilmek için torunların anne katili, nine katili olmasını istemiyoruz. Henüz daha çocukluğunu bile tamamlamamış yavrularımız tacize uğrasın istemiyoruz. Yırtıcılıkta kaplanları dahi geçmiş olmak istemiyoruz. Okyanus sahillerine vurmuş Aylan bebekler olmasın istiyoruz. Bebekler ölmesin, insanlık ölmesin istiyoruz. İşte yürütmüş olduğumuz değerler projesi belki bir nebze olsun katkı sağlar. Bu dokunuşlarla daha mutlu daha huzurlu bir toplum olma çabası içerisindeyiz."

Değerler Harekatı Projesi İl Koordinatörü Mustafa Akçil de Afyonkarahisar'da 4 yıl boyunca 9 bin 205 etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, projeye destek veren bütün okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Değerler Hareketi Projesine destek veren 26 okul yöneticisi ve öğretmene plaket ve sertifika verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.