Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven:

14:43 29 Ağustos 2017
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Meral Akşener önderliğinde parti kurma çalışmalarına ilişkin, "Bu bir oyundur. FETÖ'nün oyunudur. Bize göre MHP'ye karşı yapmış bir komplodur." dedi.

Yurdunuseven, parti binasında il başkan yardımcıları İsmail Gelişken ve Süleyman Karakuş'un da katılımıyla düzenlediği haftalık basın toplantısında, AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olmanın sorumluluğuyla hareket ettiğini söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'de siyasetin merkezini teşkil eden ve 7 bölgede siyaset yapabilen tek parti olduğunu dile getiren Yurdunuseven, şunları söyledi:

"AK Parti dışlayıcı, ötekileştirici bir dili kullanmayı her zaman red etmiştir. Her zaman birlik dilini kullanmıştır. Partimizin söylemleri ve icraatları, gerek CHP'nin gerekse HDP'nin de olduğu gibi gündelik siyasi kaygı yada hesaplarda değil, iktidar olmanın verdiği sorumluluk ve insanlığın üzerimize yüklediği yükü, ilke ve değerleri çerçevesinde yerine getirilmektedir. Partimiz ve hükümetimiz bir yandan 4 terör örgütü ile aynı anda mücadele ederken, bir yandan da reform paketlerini hazırlamakta, icraatlarını yerine getirmeye devam etmektedir."

- "FETÖ'nün oyunudur"

Yurdunuseven, Meral Akşener'in kuracağı ve "Merkez Demokrat Parti" adını taşıyacağı söylenen yeni siyasi oluşuma ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Meral Akşener, düne kadar 'en iyi ülkücüyüz' diyordu, şimdi 'en iyi merkez sağız' demeye başladı. Acaba bundan sonra hangi söylemi kullanacaklar çok merak ediyorum. Kurulan bu partinin Türkiye siyasetine pek etkisinin olmayacağı kanaatindeyim. Kadük kalacağını düşünüyorum. Zaman bizim haklılığımızı ortaya çıkaracaktır. Bu bir oyundur. FETÖ'nün oyunudur. Bize göre MHP'ye karşı yapmış bir komplodur. FETÖ'nün bu oyununa maalesef bazı geçmişte bu devletin bürokrasinde yer almış bakanlık yapmış kişilerin alet edilmesini de hoş karşılamıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.