Afyonkarahisar

Afyon Şeker Fabrikası'nın 41. alım kampanyası başladı

16:45 15 Eylül 2017
Afyon Şeker Fabrikası'nın 41. alım kampanyası başladı

Afyon Şeker Fabrikası'nın 41. alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı.

Afyonkarahisar Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan, Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altunkalem, şeker fabrikalarının ülke ekonomisine sağladığı katkıyı anlattı.

Altunkalem, "Bu kampanya döneminde Afyon Şeker Fabrikamızda, üreticilerle 910 bin pancar üretimi için sözleşme yapılmış olup, 5 milyon 639 bin lira ayni, 38 milyon 120 bin lira nakdi olmak üzere toplam 43 milyon 759 bin lira avans olarak ödenmiştir." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da şeker fabrikalarının ülkenin sanayileşmesinin temelini oluşturduğunu kaydetti.

"Ben ilk fabrikayı gördüğümde ortaokul ikinci sınıftaydım" diyen Tutulmaz, "Şeker fabrikasını ziyaret etmiştik. Şeker fabrikası kavramı, sanayi ile benim için eşdeğerdir. Ülkemiz, sanayide ileri konuma gelmiştir, bunların temeli şeker fabrikalarıdır. Şeker fabrikaları, planlı yönetimi de sağlamıştır. Fabrikamızın genişlemesi yanında ürettiğimiz şekerlerin ham madde olarak kullanılabileceği yeni tesislerin yapılmasında fayda var." diye konuştu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyon Şeker Fabrikası'nın şeker pancarının kullanılmayan kısmı olan melastan da şeker üretimi için çalışmaların başladığını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.