Afyonkarahisar

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

14:42 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Afyonkarahisar'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kocatepe Ortaokulu’nda devam eden törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, öğrencileri okullarda daha çok vakit geçiren ülkelerin daha gelişmiş olduğunu söyledi.

Tutulmaz, bu nedenle ülke olarak her geçen gün eğitim ortamını daha iyiye getirebilmek adına önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okullarımız ger geçen gün eğitim altyapısı bakımından daha iyi bir konuma geliyor. Afyonkarahisar’da hemen hemen tüm okullarda tekli eğitim uygulanıyor. Birkaç tane okulda ikili eğitim var, onları da en kısa zamanda tekli eğitime geçireceğiz. Okullarımızda öğretmen sıkıntımız yok denilecek kadar azdır. Olan yerleri de değişik metotlarla çözüyoruz."

Afyonkarahisar’ın gerek akademik, gerekse sosyal açıdan istenilen eğitim seviyesinde olmadığı tespitinde bulunan Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Bunu arttırabilmek için hepimize düşen görevler var. Valilik, milli eğitim teşkilatı, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve ailelere düşen görevle var. Herkes eğitimin bir parçası olursa, çocuklarımızın akademik başarılarını da daha iyi bir konuma getirmiş oluruz. Bu yıl inşallah hepimiz el ele vereceğiz, akademik başarıyı da arttıracağız. Ama önemlisi akademik başarının yanında çocuklarımızın özgüvenli olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi ve bu ülkenin güçle bir ülke olabilmesi adına kendilerini donanımlı bir şekilde geliştirmeleridir."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise il genelinde 133 bin 100 öğrenci ile 8 binden fazla öğretmenle eğitim öğretim yılına başladıklarını bildirdi.

Törende, konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri ile müzik dinletisi yapıldı ve okul öğrencileri tarafından mavi kapak toplama kampanyası ile alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi.

Tören, protokol üyelerinin okulu gezmesi ile sona erdi.

Törene Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.