Afyonkarahisar

Hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu

13:58 09 Kasım 2017
Hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu

Afyonkarahisar'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, Afyonkarahisar Belediyesi Bayraktepe Mezarlığı'nda fidan dikti.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünün iş birliğiyle fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burharettin Çoban, Orman İşletme Müdürü Esat Şimşek ile Açık Cezaevi'nde kalan ve denetimli serbestlikten yararlanan yaklaşık 500 hükümlü fidan dikti.

Cumhuriyet Başsavcısı Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlik serbestliğin uygulamaya girmesinin ana gerekçesinin kişileri suç işlemekten vazgeçirmek olduğunu söyledi.

Özel, şunları kaydetti:

"Biz hukukçuların temel mantığı, kişiyi suç işleme iradesinden vazgeçirmek ve işlemiş olduğu suçtan pişmanlık duyarak bir daha işlememesine zemin oluşturmak. Bunun infazını da gerçekleştirirken ferdi olduğu topluma, vatandaşı olduğu ülkesine nasıl bir katkı sağlayacağına zemin oluşturmak. Açık cezaevleri ve Denetimlik Serbestlik Birimleri kişilerin toplum nezdinde üretme kabiliyetlerini ortaya çıkartma ve bunları uygulama fırsatı veriyor. Umarız kimsenin o sürece girmemesi ama girmişse de topluma faydalı bir fert olarak çıkmasına zemin oluşturmak."

Fidan dikiminden sonra etkinliğe katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.