Afyonkarahisar

Arakanlı Müslümanlar için kermes

12:42 21 Kasım 2017
Arakanlı Müslümanlar için kermes

Afyonkarahisar'da Kadınana İmam Hatip Ortaokulu yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından Arakanlı Müslümanlara destek amacıyla kermes düzenlendi.

Afyonkaranisar Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile velilerinin hazırladığı ürünler, kötü hava şartları dolayısıyla okul kantininde satışa sunuldu. Düzenlenen kermese vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kermesle ilgili bilgi veren okul müdürü Alaattin Yılmaz, öğretmen, öğrenci ve velilerin kendi imkanlarıyla hazırladıklarını ürünlerin satışa sunulduğu kermes organize ettiklerini söyledi.

Kermesten elde edilecek gelirin Arakanlı Müslümanlara gönderileceğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün kasım ayı etkinliklerinden birisi de Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım yapma konusundaydı. Bundan dolayı öğrencilerimiz, velilerimiz ve Okul Aile Birliği'mizin de katkılarıyla kermes organize ettik. Önemli olan burada değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimize paylaşma duygusunu öğrenmelerine yardım etmek. Bu konuda katkı yaptıkları için tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin uğradığı mağduriyetler içimizi sızlatıyor."

Düzenlenen kermes gün boyunca okul kantininde açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.