Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da turizm potansiyelinin arttırılması

16:39 21 Kasım 2017
Afyonkarahisar'da turizm potansiyelinin arttırılması

Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen turizm acente temsilcileri ve tur operatörleri Afyonkarahisar'da incelemelerde bulundu.

Rusya, Azerbeycan,Özbekistan, Kazakistan ve Gürcistan'dan turizm acente temsilcileri Afyonkarahisar'da termal tesislerde incelemelerde bulunarak tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ı da ziyaret eden yabancı turizmciler valilik toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

"İlimizin ön plana çıkan tarihi, termali, kültürel ve doğal güzelliklerini yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizle daha iyi buluşturmak adına bir toplantı yaptık. Tüm gayemiz ve temennimiz bundan sonra ki dönemlerde de zaten termal ve tarihi bakımdan turizm cenneti olan Afyonkarahisar'a gerek yurt içinden gerekse yurt dışından daha fazla turist çekebilmek ve ilimizin ekonomisine daha çok katkı sağlayabilmektir. Kendilerine kentimizin değerlerini ve turistik potansiyelini aktardık. "

- En büyük problem ulaşım

Afyonkarahisar'a daha fazla uçak seferinin yapılması ile ilgili bir talepleri olduğunu ifade eden Tutulmaz, "Burada en büyük problem ulaşımla ilgili sorun. Daha fazla uçak seferinin yapılaması noktasında bizimde tespitlerimiz var. Bununla ilgili toplantı yaptık. Bu konuda biz ayrıntılı bir şekilde çalışacağız. Kendilerine bir yıllık süreç içerisinde istedikleri saatlerde uçağın buraya ulaşabileceğini ümit ettiğimizi söyledik." diye konuştu.

Turizm acente temsilcileri ve tur operatörleri adına açıklamalarda bulunan Aygül Stanjanova ise, Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelini görmek için bir delegasyon olarak geldiklerini belirtti.

Stanjanova, "20 yıldır Türkiye'nin değişik bölgelerine turist getiriyoruz. Afyonkarahisar bizim için termal turizm açısından yeni bir ürün. Afyonkarahisar'ın bu potansiyeline katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Turizm acente temsilcileri ve tur operatörleri delegasyonu daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.