Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 583 biçerdöver bulunuyor

15:31 23 Kasım 2017
Afyonkarahisar'da 583 biçerdöver bulunuyor

Afyonkarahisar'da çiftçiler tarafından tarımsal üretimde kullanılan 583 adet biçerdöver olduğu açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkin tarımsal üretim politikalarının geliştirilmesinde, uygulanmasında ve kontrolünde ihtiyaç duyulan sağlıklı ve ayrıntılı tarım bilgileri idari kayıtlardan ve tarım sayımlarından elde edildiği bildirildi.

Geçen yılın geçici verilerine göre, Ege Bölgesi illeri arasında en fazla traktör ve pulluğa Manisa'nın, en fazla ekim makinesine İzmir'in en fazla biçerdövere ise Afyonkarahisar'ın sahip olduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi.

"Aynı şekilde en az traktör ve pulluğa Uşak ili, en az ekim makinesi ve biçerdövere ise Muğla ili sahiptir. 2016 yılında Afyonkarahisar ilinin traktör sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 0,1 artış göstererek 25 bin 825’e yükselmiş, pulluk sayısı yüzde 0,1 artış göstererek 30 bin 672’ye çıkmıştır. 2016 yılında Afyonkarahisar ilinde 583 biçerdöver ve 12 775 ekim makinesi mevcuttur. Afyonkarahisar, Türkiye’deki traktörlerin yüzde 2'sine, pullukların yüzde 2,2’sine, biçerdöverlerin ise yüzde 3,6’sına sahiptir. Afyonkarahisar, en fazla traktör sayısına sahip 16. pulluk sayısına sahip 14. en fazla biçerdöver sayısına sahip 9. ildir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.