Afyonkarahisar

Binlerce taş toplayarak dev bayrak yaptı!

11:16 14 Aralık 2017
Binlerce taş toplayarak dev bayrak yaptı!

'Bayrakçı Dede' adıyla anılan 64 yaşındaki Turan Kaplan, 15 Temmuz şehitleri için oluşturduğu 1002 metrekarelik bayrağı bitirme aşamasına geldi.

Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde yaklaşık 3 yıldan bu yana kalan işçi emeklisi Turan Kaplan, 2015 yılında Dağlıca- Yüksekova yolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duyarak, şehitler anısına Timurlenk Tepesi'nin yamacına çakıl taşlarıyla 220 metrekarelik Türk bayrağı yaptı. Kaplan, 2016 yılında aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaparak, 23 Nisan'da çocuklara hediye etti. Kaplan, ardından aynı yamaçta, ilk bayrağın yaklaşık 500 metre üst kısmına 300 metrekarelik bayrak daha yaparak, 19 Mayıs'ta gençlere armağan etti.

5'İNCİ BAYRAĞINI YAPIYOR

Türk bayrağı çalışmalarıyla takdir toplayan Turan Kaplan, 5'inci bayrağını ise yine Sandıklı'daki Timurlenk Tepesi'nde yapmaya karar verdi. Geçen temmuz ayında başladığı çalışmalar kapsamında daha önce 600 metrekare olarak planladığı Türk bayrağını büyüten Kaplan, 1002 metrekareye çıkardı. Çevreden topladığı taşlarla Türk bayrağını yapan Kaplan, 15 Temmuz şehitlerinin anısına oluşturduğu bayrağını boyama aşamasına getirdi. Kaplan, yıpranmaması için boyasını yapmadığı bayrağını önümüzdeki 15 Temmuz'a yakın bir zamanda boyayacak.

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA YAPIYORUM"

Üzerine giydiği Türk bayraklı kıyafetiyle çalışmasını sürdüren Turan Kaplan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz şehitleri anısına yaptığım Türk bayrağı, 1002 metrekare. Burada 2 bin 265 el arabası taş var. Boyasını yıpranmaması için biraz geciktirdim. 15 Temmuz'dan bir hafta ya da 10 gün önce boyayarak, 15 Temmuz şehitlerimize armağan etmek istiyorum. Devlet büyüklerimi, Sayın Cumhurbaşkanımı, Başbakanımı, Genelkurmay Başkanımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımı, Orman ve Su İşleri Bakanım Veysel Eroğlu'nu, hepsini açılışa davet etmek istiyorum. Muhakkak bunlardan birisinin gelmesini istiyorum."

GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN PLAKET ALDI

Turan Kaplan'ın bu davranışı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da dikkatini çekti. Orgeneral Akar tarafından Afyonkarahisar'a gönderilen ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı bulunan bir plaket, askeri yetkililer tarafından Kaplan'a verildi. Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Aygün Jandarma Karakol Komutanlığı'nın isteği üzerine Kaplan, darbe girişiminden sonra bölgede asker ve korucuların yardımıyla 11 günde şehitler anısına 966 metrekarelik çakıldan Türk bayrağı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.