Afyonkarahisar

Okullarda karne heyecanı

13:46 19 Ocak 2018
Okullarda karne heyecanı

Afyonkarahisar'da, 133 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen karne törenine, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali tutulmaz ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere karnelerini veren Tutulmaz, onlara iyi bir tatil dönemi geçirmelerini diledi.

Daha sonra okulda oluşturulan Z-Kütüphaneyi gezen Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin 18 haftalık eğitim süresinin karşılığı olarak 15 gün dinleneceklerini belirterek, kentteki tüm okullarda karne dağıtımı yapıldığını söyledi.

Üniversite ve liseye hazırlanan öğrencilerin, yine bir taraftan çalışmalarını sürdüreceğini aktaran Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Bu tatil sürecinde öğrencilerimize kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. İlimizde yaklaşık 133 bin öğrencimiz var. 8 binden fazla da öğretmenimiz bu evlatlarımız için çaba harcıyor. İlk dönemde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Eğitimin en önemli parçası, velilerdir. Veliler eğer ilgili olmazlarsa, okullarda ne kadar gayret gösterirsek gösterelim, bir yöne hep eksik kalır. Biz velilerimizin öğrencilerle yakından ilgilenmelerini, eğitimleri konusunda ilgili olduklarını çocuklara hissettirmelerini istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.