Afyonkarahisar

Bu öğretmen sırtta taşınır! Helal olsun...

08:34 19 Şubat 2018 5 Yorum Var
Bu öğretmen sırtta taşınır! Helal olsun...

Meslekte 10 yılı geride bırakan öğretmen Onur Erdönmez, eğitim verdiği köy okulunun sınıflarını öğretmen maaşından taksitle aldığı malzemelerle elden geçiriyor. Hafta sonları ise köy köy dolaşıp öğrencilerle robotlar, akıllı arabalar yapıyor

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi’ne bağlı Karaağaç Merkez İlkokulu’nda öğretmen olan 2 çocuk babası Onur Erdönmez (31), öğrencileri için örnek bir mücadele veriyor. Erdönmez, öğretmenlik yaptığı okulda, hafta içi öğle aralarında ve ders sonrasında fedâkarca davranarak sınıfları tadilattan geçirip yeniliyor.

Erdönmez, hafta sonları da kendi projesi olan ‘Roboköy’ ile köy köy dolaşarak çocuklarla akıllı robotlar yapıyor. Tadilat masraflarını cebinden karşılayan Onur Erdönmez, öğretmen maaşı ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Nurdan Erdönmez’in desteği ile köy çocuklarının yüzünü güldürüyor.

Bir sınıfın yenilenmesi için ortalama 4 bin TL gerektiğini anlatan Erdönmez, “Malzemeleri taksitle alıyorum. Ders aralarında ve sonrasında tadilat yapıyorum. Örneğin son bitirdiğim sınıfta okuma köşesi, müzik bölümü, resim bölümü, zekâoyunları bölümü, Atatürk köşesi; 3 boyutlu kitapların, bilgisayar ve yazıcının olduğu araştırma köşesi bulunuyor” diye konuştu.

 Şu anda masal ve tekno sınıf yaptığını belirten Erdönmez, “Büyük bir valizim var. İçinde çipler, sensörler, kartonlar var. Valizi arabama yükleyerek köy köy dolaşıyorum. Eskiden eşekli kütüphaneci vardı. Şimdi de köy robotçusu Onur. Öğrencilerle robotlar, akıllı arabalar yapıyoruz. Sonrasında gitar çalıp masallar okuyoruz. Bana notlar yazıyorlar, ben de onlara belge veriyorum. Sene sonuna kadar 800 köy çocuğuna ulaşmayı hedefliyorum” ifadasini kullandı. Erdönmez, “Ben geçim için değil, gelişim için öğretmenlik yapıyorum” dedi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimcin olsun o kadar yardim yapiyoruz okul ismini instagramda ile eksiklerini kargolayalim. Senin gibi insanlari Allah bizden eksik etmesin.
    Cevapla
  • Tabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabii...çift maaş alınca geçim için değil, gelişim için öğretmenlik yapar.adamın aylık geliri 8000 civarı.köy okulu yani kira da yok.tek maaş alsın ve 800 lira da kira ödesin bakim geçim derdi varmıymış yokmuymuş.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Abdulkadir 6 yıl önce Şikayet Et
    8000 tl alipta ay sonunda ne kadar cok para arttiririm hesabi yapanlar var Öğretmenimize tesekkur ediyorum
    İlk beğenen sen ol
  • eroglu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haberden cikara cikara bu hesabimi çıkardin simdi valla bravo yani
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Hesap uzmanı misin?
    İlk beğenen sen ol
  • Sivaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu öğretmeni bakan yapacan
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • EMİNE 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun öğretmenimizden.
    Cevapla
  • elif 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim güzel insan. Ülkemizin böyle Ögretmenler ihtiyaci var
    Cevapla
  • Msahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence boyle ogretmenlerden cok boyle insanlara ihtiyaci var.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.