Afyonkarahisar

Hacca gidecek şehit aileleri başvuru yaptı

14:22 22 Şubat 2018
Hacca gidecek şehit aileleri başvuru yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehit ailelerinin ve gazilerin hacca gitmesi için illere ayırdığı kontenjanlar açıklanırken, Afyonkarahisar'a 62 kişilik kontenjan ayrıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile bu sene hacca gidecek şehit aileleri ve yakınları başvurularını yaptı.

Ayrılan kontenjanlar için şehit aileleri ve gaziler hac başvurularını Afyonkarahisar Müftülüğüne yaptı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin hacca gitmek için Afyonkarahisar Müftülüğü hac bürosuna kayıt yaptırdıklarını belirtti.

"Memleketimizin, ülkemizin birlik ve beraberliği, bayrağımızın dalgalanması için canlarını ve kanlarını vermiş olan aziz şehitlerimizin ailelerine ne yapsak azdır" diyen Kumartaşlı, şöyle devam etti:

"Devletimiz de bu şehitlerimizin geride bırakmış oldukları dul ve yetimlerine, anne ve babalarına kanunlar çerçevesinde sahip çıkıyor. Son iki yıldır şehit ailelerimizin birinci derece yakınları kurasız hacca gidiyorlar. Bugünde listeler açıklandı. Afyonkarahisar'dan 62 şehit yakını ve gazimizi kurasız öncelikli olarak hacca gidecekler. Ailelerimizin hemen hemen hepsi başvuru yaptıkları ilk yıl hacca gidecekler. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimize böyle bir ayrıcalık yaptıkları için teşekkür ediyoruz."

Hac başvurularını yapan şehit yakınlarından bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit oğlunun sayesinde hacca gidecek olmasının kendilerini bir taraftan sevindirdiğini, bir taraftan da hüzünlendirdiğini dile getiren şehit annesi Fadime Akın, "Hacca gideceğim. Fatih'im için dua edeceğim. Allah devletimize zeval vermesin. Gururluyum. Allah razı olsun." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.