Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Kudüs için şiir dinletisi

17:08 24 Şubat 2018
Afyonkarahisar'da Kudüs için şiir dinletisi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadın Kolları Komisyonu tarafından Kudüs'ün maneviyatını anlatan şiir dinletisi düzenlendi.

İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen şiir dinletisinin açılışında konuşan Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı İlknur Tutumlu, "Kudüs Müslümanlar'ın istiklal ve istikbalidir. Kudüs düşerse Mekke düşer, Medine düşer, İstanbul düşer, biz düşeriz. Kudüs ilk kıblemizdir. Kudüs Müslümanlar'ın onurudur, Kudüs bizimdir." dedi.

"Kudüs Hz. Ömer'in emaneti, Selahaddin Eyyubi'nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman'ın mirası, Sultan Abdulhamid-i Sani'nin davasıdır" diyen Tutumlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Kudüs meselesinde dik duruş sergilediği gibi Eğitim Bir-Sen'de dik duruş sergilemektedir. Bu dava evvela bizim davamızdır. Nesilleri yetiştiren eğitim camiasıdır. Bu davayı nesillere aşılamalıyız. Sorumluluk sahibi, Müslümanlar'ın dertleriyle dertlenen nesiller yetiştirmek bizim mesuliyetimizdedir. "

Konuşmanın ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Kudüs ile ilgili bir sunum yaptı.

Daha sonra Kudüs'ü anlatan şiirler okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.