Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da şeker fabrikaları için imza kampanyası başlatıldı

16:45 27 Şubat 2018
Afyonkarahisar’da şeker fabrikaları için imza kampanyası başlatıldı

Afyonkarahisar Şeker Fabrikası’nın satılmaması için Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Türk Şeker’e ait Afyon Şeker Fabrikası’nın da içinde olduğu 14 şeker fabrikasının satışı için ilana çıkılmasının ardından bir çok sivil toplum kuruluşu ve muhalefettin de girişimleri oldu. Şeker Fabrikası’nda yetkili olan Şeker-İş Sendikası, satışın durdurulması için imza kampanyası başlattı.

Afyonkarahisar PTT Şubesi önünde oluşturulan masalarda vatandaşlardan imza desteği için bir araya gelen sendika temsilcileri, imza topladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şeker-İş Sendikası Mali Sekreteri Hasan Üçağıl, 30 yıldır şeker fabrikasında çalıştığını belirtti.

"Biliyorsunuz şeker fabrikaları özelleştirme kapsamına alındı." diyen Üçağıl, şöyle konuştu:

"Bu fabrikalar arasında Afyon Şeker Fabrikası da bulunuyor. Bir haftadır bunun mücadelesini veriyoruz. Elimizden geldiği kadar şeker fabrikalarının satılmaması için halkımızdan destek bekliyoruz. Halkımız da bu konuda duyarlı. İmza kampanyası başlattık. Aynı anda ilçe ve beldelerde de kampanya devam ediyor. Özelleştirilmemesi için elimizden geleni yapacağız. İmza kampanyası Cuma gününe kadar devam edecek. Hedefimiz 50 bin imza toplamak. Bu imzaları Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, ilgili bakanlıklara göndereceğiz. Umut ediyoruz ki bu yanlıştan dönülür."

İmza kampanyasına vatandaşların büyük destek verdiğini belirten Üçağıl, üç saatte il genelinde 4 bin imza topladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.