Afyonkarahisar

Lise öğrencilerine afet eğitimi verildi

13:28 05 Mart 2018
Lise öğrencilerine afet eğitimi verildi

Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencilerine Afyonkarahisar AFAD ekipleri tarafından afet eğitimi ile yangın söndürme ve deprem tatbikatı eğitimi verildi.

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli uzmanların katılımıyla öğrencilere olası deprem, yangın ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Afetler sırasında doğru olarak bilinen ama yanlış olan uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

AFAD ekipleri depremin doğal bir olay olduğunu ve insan hayatını tehlikeye düşüren şeyin aslında deprem değil, depreme dayanıklı olmayan binalar olduğunu aktardı. Güvenli binalar inşa etmenin ve gerekli tedbirlerin alınmamasının sonucunda oluşan yıkımların ve afetlerin toplumda büyük kayıplara neden olduğunu anlatan AFAD görevlileri, bina içerisindeki nesnelerin duvara sabitlenmesiyle insan hayatının daha az tehlike altında kalabileceğine vurgu yaptı.

- Yangına müdahale ettiler

Teorik eğitimlerin ardından AFAD görevlileri, öğretmenler odasında öğretmenlerle de kısa bir toplantı yaptı.

Sınıflarda deprem anında neler yapılması konusunda öğretmenlere de bilgi verilirken, tahliye ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tahliyenin ardından doğal afetler arasında yer alan yangın anında nasıl davranılacağını ve nasıl müdahale edileceği gösterildi. AFAD ekipleri iki öğrenciye ve bir öğretmene yanan bir ateşe nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak öğretti.

Tatbikat ve eğitimlerin ardından açıklamada bulunan Afyonkarahisan AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, her yıl 1-7 mart tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yaptıklarını, yıl boyunca da okullarda afet eğitimi verdiklerini dile getirdi.

Buldan, şunları kaydetti:

"1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü olarak ilimizdeki okullardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Afyon OSB Rahniye Sare Palalı Teknik Kolejimizde bulunan 1600 öğrencimize olası deprem, yangın ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Afetler sırasında doğru olarak bilinen ama yanlış olan uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı. Depremlere genellikle ya evlerde ya da okullarda yakalanma oranının yüksek olması nedeniyle sınıflarda oluşabilecek deprem riskini ve dışarıya nasıl intikal edilmesi gereken kuralları hem öğretmen arkadaşlarımıza hem de öğrencilerimize anlattık. AFAD bünyesinde deprem ve yangın alanında uzman arkadaşlarımızla her sınıflara tek tek girilerek, 40 dakika boyunca görsel olarak ders verdiler. Ders sonunda çalan ikaz sireni ile öğrencilerimizi güvenli alana tahliyenin nasıl olacağını ile ilgili bilgiler verildi. Okul bahçesindeki boş alanda toplanan öğrencilerimize çıkan bir yangını nasıl söndürüleceğini ve yangın tüplerinin kullanımının anlattık. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 120 okulda 45 bin öğrenciye eğitim verdik."

Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdürü İbrahim Çakal ise "Doğal afetlerden korunma, acil tahliye ve yangın tatbikatı olarak Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüzle 4 yıl boyunca düzenli bir şekilde Teknik Kolejimizde eğitim vermektedirler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.