Afyonkarahisar

Kütüphane Haftası

17:25 28 Mart 2018
Kütüphane Haftası

Afyonkarahisar’da kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri, protokolle birlikte kent meydanında yarım saat kitap okudu.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından "İnsan Her Yerde Okur" sloganı ile kitap okuma etkinliği yapıldı.

Anıtpark Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 öğrenci ve il protokolü yarım saat boyunca kitap okudu.

Etkinlik öncesi öğrencilerle sohbet eden Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okumanın ihmal edilmemesi gerektiğini, herkesin başucunda bir kitap bulunması gerektiğini söyledi.

Sarılı, 24 Mart-1 Nisan tarihlerinin Kütüphaneler Haftası olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bir okuma etkinliği düzenledi. Bunu daha da anlamlandırmak için Kur’an-ı Kerim’in mealini dağıttık. Bu meali okumak için abdestli olmanıza gerek yok. Her zaman bu tür kitapları okuyun. Çok faydasını göreceksiniz. Mutlaka okuyun. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için öğrencilerle beraber aynı etkinlikte buluştuk. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hem kendileri açısından hem de ülkemiz açısından yararlı ve faydalı olacaktır."

Etkinliğe katılan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise, ister internetten, isterse kitaptan olsun okumanın insanların bilgisini arttırdığını söyledi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.