Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da hayırsever iş adamları okul yaptıracak

13:44 17 Nisan 2018
Afyonkarahisar'da hayırsever iş adamları okul yaptıracak

Afyonkarahisarlı iş adamlarının yaptırma kararı aldıkları 16 derslikli ilkokul için protokol imzalandı.

Afyonkarahisar Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, anlamlı bir protokol imzalandığını belirterek, hayırsever inşaat firması sahiplerinin Afyonkarahisar ve ülkenin eğitim hayatına destek verdiğini söyledi.

Devletin okul yapma konusunda hiçbir sıkıntısı olmadığını vurgulayan Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Yeterli ödeneğimiz hep oldu. Eskileri yeniliyoruz. Şu anda ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından üst sıralardayız. Yine ikili öğretimden tekli öğretime geçiş sürecinde de son üç okulumuz kaldı. Bu okulların da yapımı için gerekli ihale ve inşaat süreci devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren de ilimizde tekli öğretim yapılacak. Ancak burada şunu ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızın, iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin bu tür okul yapımlarındaki destekleri, bizlerin, kamu görevlilerinin heyecanını arttırıyor. Daha bir azimle çalışma gayretimizi arttırıyor. Bu konuda emeği geçen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer hayırsever vatandaşlarımızı da okul yatırımlarına davet ediyorum."

Okul yaptırma kararı alan inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül ise, okulun kendi şirketlerinin yapımına başladığı 390 konutluk projenin yanında bulunduğunu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrılmış bir alan olduğunu dile getirdi.

Toplam 10 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılacak olan okulun 16 derslikli olacağını ifade eden Gül, "Biz eğitimin çok önemli olduğuna inanan bir şirket yapısından geliyoruz. Daha önce de eğitime katkı vermek için özel okul projelerinde bulunmuş ve Afyonkarahisar’a kazandırmıştık. Özel okulların kuruluşuna öncülük yaptık. Okullar kentlerin yaşanabilirlik seviyesinin artmasına doğrudan katkı sunan kurumlardır. O yüzden eğitime yapılan yatırımların artmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve şirket yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.