Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da dolandırıcık iddiası

18:02 17 Nisan 2018
Afyonkarahisar'da dolandırıcık iddiası

Afyonkarahisar’da bir kişi telefonda kendisini polis olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan şüpheliden, jandarma sayesinde kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Bayat ilçesine bağlı Mallıca köyünce yaşayan S.C'yi arayan kişi, kendisini polis ve devlet görevlisi olarak tanıttı.

S.Ç'ye kendisinin “terör örgütü ile parasal ilişki içerisinde olduğunu, bu nedenle çocuklarının hapis cezalarının bulunduğunu, bunu halledebileceğini” belirten şüpheli, 10 bin lira istedi.

Bunun üzerine S.Ç, bankada bulunan 8 bin 500 lirasını çekerek, telefondaki şahsın belirttiği banka hesabına yatırdı. Dolandırıcılar daha sonra S.Ç’yi tekrar arayarak yatırdığı parayı iptal etmesini, parayı PTT şubesindeki başka bir hesaba yatırmasını istedi.

S.Ç, şüphelilerle telefon görüşmesi yaptığı sırada yakınlarının haber verdiği jandarma ekipleri tarafından bulundu. S.Ç. jandarma ekipleri ile gittiği bankada cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda ilk yaptığı işlemi iptal ettirdi. 8 bin 500 lirasını geri alan S.Ç, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.