Afyonkarahisar

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

15:31 08 Mayıs 2018
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Afyonkarahisar'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte alkol gözlüğü takan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, üç metreden boş kaleye penaltı atamadı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler yapıldı. Anıtpark Meydanı'nda kurulan stantlarda trafik kuralları ve karayollarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Trafik Ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri, açtıkları stantlarda vatandaşlara anahtarlık, atkı ve lokum dağıttı.

Stantları gezen Afyonkarahisar Valisi Tutulmaz, yetkilerden bilgi alarak, gazetecilere açıklama yaptı.

Vali Tutulmaz, mayıs ayının ilk haftasının Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını belirtti.

- "Yolların kralı olmaz, kuralı olur"

Tutulmaz, trafiğin günlük hayatın olmazsa olmazı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak bunun kuralları var. Kurallara uyduğumuz zaman, kazalardan, belalardan, sıkıntılardan uzak durmuş oluruz. Kurallara uymazsak trafik kazalarına sebep oluruz. Can, mal kaybına, zaman kaybına uğrarız. Sakat kalabiliriz, ömür boyu sıkıntısını yaşayabiliriz. Canımızı kaybedebiliriz. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda trafik kazalarında kaybedilen insan sayısı, savaşlarda kaybedilen insan sayısından daha fazladır. Buna dikkat etmeliyiz. Kurala uymalıyız. Yolların kıralı olmaz, kuralı olur. Bunu herkese hatırlatmak isterim."

Duble yolların trafik kazalarında yollardan kaynaklı kazaları önlediğini belirten Tutulmaz, kazaların büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Tutulmaz, daha sonra emniyet kemeri takmanın önemini anlatan simülasyon aracına bindi.

Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan ile bindiği simülasyon aracından indikten sonra, "Bir şey olmayacağını bilerek binmek bile heyecanlandırıyor. Emniyet kemerinin ne kadar faydalı olduğunu çok iyi anlıyoruz. Mutlaka emniyet kemerini takın." uyarısında bulundu.

Vali Tutulmaz, takıldığında 50 promil alkol alan bir kişinin görüş açısını anlatan alkol gözlüğünü de takarak deneme yaptı. Alkol gözlüğünü taktıktan sonra 3 metreden boş kaleye gol atamayan Tutulmaz, topa vurmakta ve yürümekte zorlandı.

Anıtpark’taki etkinliğe, Tutulmaz ile birlikte Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutan Yardımcıları Albay Tamer Sert, Ercan Altın, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, 112 Acil Servis Komuta Merkezi Müdürü Gülsüm Ateş Doğan katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.