Afyonkarahisar

İYİ Parti Afyonkarahisar mitingi

15:46 28 Mayıs 2018
İYİ Parti Afyonkarahisar mitingi

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Türkiye’de bütün değerleri ucuzlattılar. Maddi anlamda ne varsa pahalılaştırdılar. Bugün evler pahalı, bugün dolar pahalı, yollardan ve köprülerden geçmek pahalı.” dedi.

Akşener, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde, kentin Atatürk’ün emaneti olduğunu belirterek, böyle bir kentte halka hitap etmekten onur duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce demokrasi mücadelesi için yola çıktıklarını dile getiren Akşener, bu mücadeleyi Afyonkarahisarlıların yakından bildiğini ifade etti.

Osmanlı'nın, Atatürk ve arkadaşlarını yetiştirdiğini ve İstiklal Savaşı'nı yapan bu askerler ve milletin Cumhuriyeti kurduğunu anlatan Akşener, tarih şuuru olmayanların bu silsileyi anlayamadığını söyledi.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de bütün değerleri ucuzlattılar. Maddi anlamda ne varsa pahalılaştırdılar. Bugün evler pahalı, bugün dolar pahalı, yollardan ve köprülerden geçmek pahalı ama bugün komşuluk değerleri ucuz. Yardımlaşma duygularımız ucuz ama dindarlığın içini boşalttılar. Bize ait, bizi biz yapan ne kadar değer varsa ucuzladı. Maddi, betona ait, paraya ait ne varsa pahalandı."

- "Yumurta üreticilerinin pazarını çeşitlendirmek lazım"

Ekonominin merkezinde üretim olması gerektiğini ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

"Ekonomiyi dağıttılar. Merkezine üretimi koymadılar. Sanayi üretimini, teknoloji üretimini, çiftçinin üretimini ve tarım üretimini koymadılar. Afyonkarahisar yumurta üretir. Tek büyük pazar Irak. Yarın Irak’ta 2-3 girişimci çıksa ve 'yumurtayı biz üreteceğiz' dese, burada benim üreticim ne yapacak? Demek ki bu alanı çeşitlendirmek lazım. Demek ki üreticiyle el ele verip pazar tanzimi yapmak lazım. Devletin üreticinin arkasında kaya gibi dimdik durması lazım."

İş bulmanın devletin görevi olduğuna değinen Akşener, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kız erkek ayırmadan iş buluncaya kadar bütün gençlere vatandaşlık maaşı bağlayacağı vaadinde bulundu.

Akşener, daha sonra partisinin Afyonkarahisar milletvekili adaylarını tanıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.