Afyonkarahisar

Dinar'da Kur'an kursu kayıtları başladı

13:21 26 Haziran 2018
Dinar'da Kur'an kursu kayıtları başladı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Kur'an kursu kayıtları başladı.

Dinar İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün camilerde çocuklara ve gençlere yönelik Kur'an kurslarının 25 Haziran 2018 tarihi itibariyle açıldığını, 17 Ağustos 2018 tarihinde ise kursların son bularak ödül törenlerinin yapılacağını söyledi.

"Her yıl olduğu gibi bu yılda da camilerimizde İmam Hatiplerimiz tarafından yaz Kur'an kurslarımız verilecek." diyen Müftü Yaşar:

"Saat 10.00'da hafta içi her gün başlayacak olan kurslar 12.45 itibariyle son bulacak. Kurslarımızdaki hedeflerimiz arasında milli kültürümüzle ilgili çocuklarımıza gereken bilgi ve bilinç konusunda bilgi aktarımı yapmak istiyoruz. Camiye gelen çocuklarımızı ayrıca dini mekanlarımızın tanıtımı konularında bilgi verilmektedir. Yaz Kur'an kursları da öncelikle namaz kılarken okunan sureler ve dualar öğretilmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından örnekler vererek daha çok sevdirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca bunların yanında Allah’ın varlığı, ahretin varlığı ve hayatın gayesi gibi temel konuları da öğrencilerimize öğretiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.