Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan kısa kısa

13:00 18 Temmuz 2018
Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Sandıklı Belediyesi tarafından kamulaştırılan Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait hamamın restorasyonuna başlandı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, restorasyon çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, hamamın tarihi dokuya uygun olarak yapılacağını söyledi.

Çöl, Sandıklı'da bir tarihin yeniden canlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Belediyemiz mülkiyetine 3 yıl önce 650 bin liraya aldığımız Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde hizmet vermiş olan tarihi hamamımızı restorasyonla eski haline getiriyoruz. Ön tarafında tarihi dokuya uygun iş yerleri, alt tarafında da abdesthanelerle yeni bir dönüşüme imza atıyoruz. Proje ve yapım desteği için Afyonkarahisar Valiliğimize ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum."

- Dinar'da kaçak su kullanımına cezai işlem

Dinar Belediyesi su servisi ekiplerince kaçak su kullandığı tespit edilen on beş kişiye para cezası uygulandı.

Kaçak su kullanımına ilişkin yasaya göre, her vatandaşa bin lira para cezasının kesildiği Dinar'da denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği bildirildi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçak su kullanımında cezaların çok büyük olduğunu ve bu şekildeki kullanımınsa kul hakkına girdiğini söyledi.

Kaçak su kullanımı konusunda vatandaşları uyaran Acar, "Kesinlikle kaçak su kullanımına geçit vermeyeceğiz. Bu nedenle belediye ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam edecekler." dedi.

- Dinar Devlet Hastanesinde göreve başlama

Dinar Devlet Hastanesine yeni atanan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Güntülü Gökdoğan, göreve başladı.

Dinar Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Eren Pek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemizde eksik olan uzman doktor kadroların tamamlanması adına Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Atanan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Güntülü Gökdoğan, ilçe halkına hizmet vermek adına görevinin başındadır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.