Afyonkarahisar

Başkan Çöl, ilçedeki sera sahipleriyle buluştu

14:32 12 Eylül 2018
Başkan Çöl, ilçedeki sera sahipleriyle buluştu

Konak Park'ta Çöl ilçede ilk defa hayata geçirmeyi düşündükleri "Sera Birliği veya Kooperatifi" kurulması hakkında sera sahipleri ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçede faaliyet gösteren sera sahipleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, kurulacak olan birliğin yapacağı çalışma ve faaliyetler, alınan ortak kararların uygulanması, ticari ve ekonomik olarak tek çatı altında toplanarak piyasada daha güçlü bir şekilde hizmet vermek gibi konuları sera sahipleri önerileri ve düşünceleri ile sona erdi.

Seraların ilçe ekonomisi için önemine değinen Başkan Çöl, şöyle konuştu:

"İlçe ekonomimizin lokomotifi olan Teknolojik Termal Sera yatırımcılarımız ile kahvaltıda bir araya geldik. Ülkemizde en fazla teknolojik seranın olduğu ilçe olmanın gurur ile Kooperatif veya Birlik kurulması konusunda Sandıklı Belediyesi öncülüğünde çalışma başlattık.

Domates satışı ve kullanılan malzemelerin tek elden daha ekonomik alınması için önemli olan bu çalışma ile artık Salkım Domates Borsası ilçemizden belirlenecek. 2014 yılında 350 bin metrekare sera iken 2018 yılında 850 bin metrekare seraya ulaştık. İnşallah hedefimiz 1,2 milyon metrekare sera olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.