Afyonkarahisar

AKÜ öğrencileri enerji santrallerini inceledi

11:01 06 Kasım 2018
AKÜ öÄŸrencileri enerji santrallerini inceledi

Değişen ve gelişen teknolojiye uyum sağlamak amacıyla Afyonkarahisar'da bulunan elektrik üretim santrallerine inceleme gezisinde bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri, AFJET Jeotermal Enerji Tesisi ve Afyon Enerji ve Gübre AŞ'yi ziyaret etti.

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Sosyal Etkinlikler Komisyonu, AFJET Jeotermal Enerji Tesisi ve Afyon Enerji ve Afyon Enerji ve Gübre AŞ iş birliğiyle düzenlenen teknik geziye katılan Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri, enerji üretim sahalarının tüm kısımlarını inceledi.

Mühendis adaylarının ilk durağı AFJET Jeotermal Enerji Tesisi oldu.

Burada AFJET AŞ İşletme Müdürü Cihan Şahin, AFJET AŞ Gecek Isı Merkezi ve AFJES ORC Santrali içerisindeki jeotermal enerji ve elektrik elektronik sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Jeotermal kaynaklarımız ile teknolojinin buluştuğu AFJET Jeotermal Enerji Tesisi'nin Afyonkarahisar'a sağladığı sayısız faydanın bilgisini alan mühendis adayları, İşletme Müdürü Şahin başta olmak üzere emeği geçen herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Afyon Enerji ve Gübre AŞ'ye geçen mühendis adayları, tavuk gübresinden üretilen elektrik enerji ile tesiste yapılan işlemler sonrası organik ürünlerin üretilmesinde büyük katkıda bulunan tesis hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter ve yetkililerden bilgi aldı.

Tavuk gübresinin işlenerek ekonomiye kazandırıldığını gören öğrenciler, Yönetim Kurulu Başkanı Yurter'i tebrik etti.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.