Afyonkarahisar

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:25 10 Kasım 2018
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Afyonkarahisar'ın ilçelerinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Dinar Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Park Ala Toplantı Salonu'nda da anma programı düzenlendi.

Programda, öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve oratoryo gösteri sergilendi ve şiirler okundu.

Törene ve programa, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Sandıklı ilçesinde tören

Sandıklı ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende ilçe meydanında ayakkabı boyacılığı yapan 90 yaşındaki Hüseyin Morgaz da sirenler esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

Morgaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "3’üncü sınıfta idim. Öğle yemeğinden sonra tekrar okula döndük. Atatürk’ün öldüğünü öğretmenimiz söyledi. O zaman öğretmen saygı duruşunda bulundurdu. ‘Atatürk’ümüz öldü’ dedi. Herkes ağladı." ifadelerini kullandı.

Belediye düğün salonunda da anma programı düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çakır'ın günün anlam ve önemi belirten konuşmanın ardından öğrenciler, oratoryo gösterileri sunarak şiirler okudu.

Törene ve programa, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Çay ilçesinde tören

Çay ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Dörtyol Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda da anma programı düzenlendi.

Programda öğrencilerden oluşan koro, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Tiyatro ve oratoryo gösteri sunulup, şiirler okundu.

Daha sonra da Atatürk konulu resim sergisi gezildi.

Törene ve programa, Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.