Afyonkarahisar

Pompalı tüfekle vurulan vaşak, kurtarılamadı

11:35 25 Eylül 2019 2 Yorum Var
Pompalı tüfekle vurulan vaşak, kurtarılamadı

Denizli'nin Tavas ilçesinde pompalı tüfekle vurulduğu belirlenen vaşak, getirildiği Afyonkarahisar'daki merkezde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'nin Tavas ilçesi kırsalında dün vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin halde vaşak bulundu. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Afyonkarahisar'dak Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) getirildi. Burada tedaviye alınan vaşağın pompalı tüfekle vurulduğu belirlendi. Vücudunda çok sayıda saçma tespit edilen vaşak, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, şöyle konuştu:

"Sayıları gün geçtikçe azalan, doğa için gerekli olan ve koruma altındaki vaşağın silahla yaralanması bizleri çok üzdü. Vaşaklar, ülkemizde korunan hayvanlardan. Maalesef türleri, nesilleri tehlike altındadır. İnsanlardan uzak, ormanlık alanlarda yaşarlar. Küçük memelilere avcıdırlar. Çok büyük hayvanlara saldırdıkları da söylenir ama insana asla saldıracaklarını düşünmüyoruz. Bu değerli canlıya ateş edilmesi, neslinin tehlike altında olması, tabii ki doğa için de dönülmez bir kayıp. O nedenle biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum insanları. Tüm canlıların yaşam hakkı, en az insanlar kadar var ve doğal dengenin önemli bir parçası."

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Yaşar dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne canavar insanlar var ne istedin bu candan be adam
    Cevapla
  • Karamanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ademe saygısı olmayandan, Allah yaratığı mahlukata şevkat beklemek nafile... Bu kişiye hayvan bile demek... hayvanlara hakaret görürüm.... Ne istedin bu hayvandan vicdansız
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vurdun kendini tatmin ettin mi? O zararsız hayvan öldü ne geçti eline....
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.