Bayramda diş temizliğini ihmal etmeyin

Kurban Bayramı'nda yapılacak et tüketimi sonrasında dişlerin temizlenmesinin ihmal edilmemesi gerektiği söyledi.

Bayramda diş temizliğini ihmal etmeyin
Bayramda diş temizliğini ihmal etmeyin
GİRİŞ 14.10.2013 12:20 GÜNCELLEME 14.10.2013 12:20

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cankat Kara, Kurban Bayramı'nda oluşabilecek diş sorunları için dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Diş sağlığı için özellikle fırçalamanın önemine dikkati çeken Kara, "Öncelikle günde en az üç kez, iki dakikadan az olmayacak şekilde dişlerimizin her tarafını ve her yüzeyini iyice fırçalamamız gerekir. Bir nevi süpürerek yemek artıklarını uzaklaştırmamız lazım" dedi.

Kurban Bayramı'nda et tüketiminin arttığını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Bayramda diş aralarına yemek artıklarının ya da et liflerinin kaçması kaçınılmazdır. Bu durumda diş ipi ile diş aralarını temizlemekte faydalı olabilecek tek kıl demetlerinden oluşan fırçaların kullanılmasını öneriyoruz. Aynı zamanda bildiğimiz kürdanların daha gelişmiş, hassas ve irite etmeyici formları satılmakta ve bunlar da kullanılabilir. Bunlar bulunmadığı takdirde bilinen kürdanlar kullanılabilir ama çok da tavsiye etmiyoruz. Bu kürdanların kullanılması halinde dişleri kanatmayacak şekilde temizleme yapılmalı."

Doç. Dr. Kara, dişlerin arasına kaçan artıkların temizlenememesi durumunda bayram sonrası bir diş hekimine başvurulması gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü diş arasındaki kalıntılar hem ağız kokusuna hem de diş ağrısı, diş eti iltihabına ve diş eti apselerine yol açmaktadır. Hatta bu durum çeneye vuran ağrılara sebep olmaktadır. Bundan dolayı oluşan kalıntıların en yakın zamanda temizlenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi