Gece başlayan diş ağrısı nasıl dindirilir?

Uzmanlar, genellikle geceleri başlayan şiddetli diş ağrılarının sebebinin hormonlarda meydana gelen değişikliklerden kaynaklı olduğunu ifade ediyorlar. Peki gece başlayan ağrılara nasıl müdahale edilebilir?

Gece başlayan diş ağrısı nasıl dindirilir?
Gece başlayan diş ağrısı nasıl dindirilir?
GİRİŞ 06.01.2014 10:07 GÜNCELLEME 06.01.2014 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilimdalı Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Ece Çalışkan, genellikle geceleri başlayan şiddetli diş ağrılarının sebebinin hormonlarda meydana gelen değişikliklerden kaynaklı olduğunu belirtti.

Derin çürümüş dişlerde, diş sinirinin ölmeye başlamasıyla iltihaplanma oluştuğunu belirten Çalışkan, “İltihap kök dışına yayılmaya başlayarak dokulara baskı yapar ve bu nedenle ağrı meydana gelir. Hormonlar gece saatlerinde değişiklik göstererek damarların genişlemesine yol açabilir bu durum diş ağrılarının gece saatlerinde şiddetini arttırabilir” dedi.

Gece başlayan ağrılara nasıl müdahale edilebilir?

  • Dişlerin üzerinde ve arasında kalan gıda artıkları diş fırçası ve diş ipi kullanarak temizlenebilir.
  • Ağrıyan diş üzerine herhangi bir ağrı kesici ilaç ve kolonya gibi solüsyonların uygulanmaması gerekir. Kimyasal yapıları nedeniyle bu gibi ilaçlar dişetinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına yol açar.
  • Eğer iltihap nedeniyle yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk kompres yapılabilir.
  • Diş hekimine gidilemeyecek durumlarda ağrı kesici alınarak ağrı önlenebilir.

Ancak bu gibi müdahalelerin geçici çözümler üreteceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ece Çalışkan, derin çürüklere müdahalenin gecikmesi durumunda dişin kurtarılamama ihtimalinin meydana gelebileceğini ifade ederek en yakın zamanda diş hekiminin ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR 1
  • Emel 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim dis agri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!