Gülümsemek en iyi aksesuardır

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, güzel ve sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmanın sırlarını anlattı.

Gülümsemek en iyi aksesuardır
Gülümsemek en iyi aksesuardır
GİRİŞ 14.01.2014 11:28 GÜNCELLEME 14.01.2014 11:28

"Gülümsemek her kapıyı açan sihirli bir anahtardır ve güzel bir gülümsemenin ilk kuralı sağlıklı dişler ve dişetleridir" diyen Karaduman, bunun için yapılması gerekenleri sıraladı.

"Dişetlerindeki kahverengi, siyah hatta mor renkte görülen değişikliklere "pigmentasyon" adı verildiğini belirten Karaduman, "cildimize rengini veren melanin pigmenti dişetinde de bulunur ve bazı bireylerde özellikle esmer tenlilerde yoğunlaşarak dişeti renginin koyulaşmasına yol açar "dedi.

Dişetinin zamanla mor renge dönüşebileceğini özellikle sigaranın bu mor rengin daha da çoğalmasına sebep olabileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, dişetlerindeki bu renklenmelerin çeşitli sebepleri olabileceğini ifade ederken, bu sebeplerin en başında genetik nedenlerin gelebileceğini, bu nedenle ortaya çıkan dişeti renklenmelerinin çoğunlukla korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

Bu renklenmelerin sadece estetik açıdan kişiye rahatsızlık verebileceğini dile getiren Karaduman, bu tür rahatsızlıkların klasikleşen cerrahi yöntemlerin dışında daha yeni tedavi seçenekleri olan Peeling ve Lazer yöntemi ile tedavi edilebileceğini ancak sigara içenlerde tekrarlamalar görülebileceğine belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!