Dürüm yerken çeneniz çıkmasın

Uzmanlar, büyük dürüm ısırma, diş çekimi gibi ağzı çok açmayı zorlayıcı hareketler nedeniyle yerinden çıkabileceğini söyledi.

Dürüm yerken çeneniz çıkmasın
Dürüm yerken çeneniz çıkmasın
GİRİŞ 24.09.2014 17:27 GÜNCELLEME 24.09.2014 17:27

Doç.Dr. Sinan Tozoğlu, çene ekleminin yerinden çok kolay çıkan bir eklem olmamakla birlikte esneme, büyük dürüm ısırma, diş çekimi, diş ölçüsü alınması gibi ağzı çok açmaya zorlayıcı hareketler nedeniyle nadiren yerinden çıkabileceğini söyledi.

Bazı kişilerin anatomik olarak çene eklemi çıkmasına daha yatkın olduğuna değinen Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, eklemi çıkmış hastanın şiddetli ağrı duyduğunu, ağzının açık kaldığını belirterek, kapatamadığını anlattı.

KONUŞAMAZ YEMEK YİYEMEZ

Çenesi çıkan kişinin konuşma ve yemek yeme fonksiyonlarını yapamadığını belirten Doç. Dr. Tozoğlu, "Hastanın tek eklemi çıkmış ise çene ucu çıkmış tarafın aksi yöne kayar. Eğer iki eklem de çıkmış ise çene öne doğru kaymış, ileri doğru uzanım göstermiş bir görüntü verir. Hasta dişlerini birbirine temas ettiremez" diye konuştu.

MANİVELA HAREKETİYLE ÇENE YERİNE OTURTULUYOR

Bu hastalarda mutlaka radyografi ile tanının doğrulanarak, muhtemel çene kırığı şüphesinin izole edilmesi gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Tozoğlu, “Bu hastalarda çene cerrahisi olarak genel anestezi ihtiyacı olmadan operasyon yapmaktayız. Hastanın kasları ve eklemlerini içeren lokal anesteziyi takiben el bilek manivela hareketi ile çene yerine oturtulmaktadır. Rahatsızlığın tekrarlanmaması için hasta takibe alınır. Çok sık tekrar eden olgularda cerrahi önlemlere ihtiyaç duyulur" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!