Dünya çocuk diş fırçalama rekor denemesi yapılacak

Burdur'da 6 Mayıs'ta "Dünya çocuk diş fırçalama rekor denemesi" yapılacak.

Dünya çocuk diş fırçalama rekor denemesi yapılacak
Dünya çocuk diş fırçalama rekor denemesi yapılacak
GİRİŞ 22.04.2016 15:08 GÜNCELLEME 22.04.2016 15:08

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, rekor denemesinin "Koruyucu Diş Sağlığı Uygulamaları" kapsamında Valilik başkanlığında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde 6 Mayıs saat 14.30'da şehir stadında gerçekleştirileceği belirtildi. 

Toplumsal farkındalığın sağlanması amacıyla yapılacak rekor denemesine Burdur merkez ile eş zamanlı olarak merkeze bağlı 10 ilçede ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin katılacağı ifade edilen açıklamada, 2015'te Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci ile kırılan rekorun geçilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diş çürükleri, toplumumuzda yaygın görülen sistemik hastalıklara da sebep olabilen ve uygulanacak koruyucu önlemlerle oluşması engellenecek hastalıklar arasındadır.

Toplumsal farkındalık için toplu di̇ş fırçalama uygulamaları, özellikle çok eğlenen ve o günü kolay kolay unutamayan çocuklar için çok önemli ve belirleyici olmaktadır. Çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam yolunda unutamayacakları bir gün yaşatabilmek için tüm halkımızı şehir stadyumuna davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan