Ağrı

İki tonluk "Minik" alıcısını bekliyor

11:10 21 Eylül 2015
İki tonluk "Minik" alıcısını bekliyor

İDRİS EMRE SAVMAN - Ağrılı bir çiftçi tarafından özel olarak yetiştirilen ve "Minik" adı verilen tosun, kendisine biçilen 30 bin liralık bedelle alıcısını bekliyor.

Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'da, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlık arayışları sürüyor. 

Patnos'un Yüncüler köyünde besicilik yapan Feyzi Kırca'nın çiftliğinde ağırlığıyla ve fiyatıyla dikkati çeken "Simental" ırkından yaklaşık 2 tonluk kurbanlık, 30 bin liradan satışa sunuldu.

Kırca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetiştirdiği kurbanlıkların çoğunu İzmir'e gönderdiklerini ve Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hepsinin satıldığını söyledi.

Çiftliğin gözdesinin ise "Minik" adını verdikleri tosun olduğunu anlatan Kırca, "Özel olarak baktığım ve 'Minik' adını verdiğim, yaklaşık 2 ton gelen hayvanıma 30 bin lira fiyat belirledim" dedi.

- "Ağrı'nın en büyüğü"  

"Minik"i 2 aydır besiye aldığını dile getiren Kırca, şöyle devam etti:

"İki aydır yemesi, içmesi ve dinlenmesine varana kadar bizzat ilgilendim. Günde yaklaşık 20 kilo yem tüketiyor. Minik 4 ay daha besiye kalırsa yaklaşık 3 tona ulaşacaktır. Bu sene Ağrı'da bu kadar büyüğüne rastlanmadı. Fiyatını duyan merak edip görmeye geliyor. Yakın köylerden ve ilçelerden de gelenler var. Belirttiğim fiyata alıcı bulacağız inşallah."

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlardan Murat Kısa ise kalabalık bir ailesi olduğu için büyük bir hayvan aradığını, ancak "Minik"i  görünce şaşırdığını ifade ederek, "Bu hayvanın eti çok çıkar fakat neredeyse sıfır araba fiyatında. Toplam 5 kişiyiz, 2 ortak daha bulabilirsek bi kurbanlığı satın alabiliriz" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.