Ağrı

Tenis: Ağrı Kupası

11:48 04 Ekim 2015
Tenis: Ağrı Kupası

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, düzenlenen uluslararası turnuvaların, toplumda tenisin bilinirliğini ve sporcu sayısının artmasını sağladığını söyledi.

Durmuş, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Tur takviminde yer alan Ağrı Kupası Tenis Turnuvası'nda final maçı öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Kupası'nın, tenisin ülkenin her tarafında oynanabilir ve herkes tarafından yapılabilir bir spor olduğunu göstermesi açısından önemine dikkati çekti. 

Ağrı'da düzenlenen turnuvanın Challenger tur takviminde yer aldığını ve burada dünya sıralamasında yer edinmek isteyen önemli tenisçilerin mücadele verdiğine işaret eden Durmuş, "Her çocuğumuz mutlaka spora yönelsin, her çocuğumuz mutlaka tenis oynasın istiyoruz. Bu tür turnuvalar tenisin bilinirliğini artırıyor. Sporcu sayısının da her geçen gün arttığını görüyoruz. Bize yansımaları bu açıdan çok olumlu" diye konuştu.

Durmuş, dünya sıralamasına puan veren bu tür turnuvaların Türkiye'de yapılmasının, Türk sporcuların kendilerine daha iyi yer edinebilmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu da belirterek, şunları kaydetti: 

"Bu turnuvadaki en kestirme kazancımız, bizim kendi çocuklarımız, şu anda dünya sıralamasını zorlayan sporcularımız, Ağrı'ya gelip önemli puanlar aldılar. Normalde bu tür turnuvaları dünyanın herhangi bir yerinde oynadığınızda önce 3 tur eleme maçı oynayıp sonra ana tabloya çıkabilme şansını elde ediyorsunuz. Ondan sonra puan alır mısınız, almaz mısınız o da ayrı ama burada kendi ülkesinde sporcuların doğrudan ana tablo oynama hakkı var. Turnuvanın ülkemizde düzenlenmesi nedeniyle 'wild card' dediğimiz bir katılım izniyle Türk tenisçiler doğrudan ana tablo maçlarına katılabiliyorlar ve buradan ciddi puanlar alabiliyorlar." 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.