Ağrı

AİÇÜ öğrencilerinden "formasyon" protestosu

16:51 18 Kasım 2015
AİÇÜ öğrencilerinden "formasyon" protestosu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğrencileri, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının arttırılması talebiyle protesto düzenledi. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde bir araya gelen grup, ellerine aldıkları pankartlarla, "formasyon hakkımızdır", "formasyon alın teri ve emeğimizin karşılığıdır" sloganları attı.

AİÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Rıdvan Akbulut, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından pedagojik formasyon programı açma yeterliliği olan üniversitelerde belirlenen kontenjan sayısını, nitelikli eğitim gerekçesiyle kısıtlamaya giderek 15 bin olarak açıklandığını belirtti.

YÖK'ün almış olduğu formasyon kararının öğrencileri mağdur ettiğini ve işsizliğe sürüklediğini dile getiren Akbulut, şöyle konuştu:

"İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri olarak hakkımız olan pedagojik formasyonu almak için gerekli mücadeleyi yasal ölçüler içerisinde sonuna kadar sürdüreceğiz. Mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz. Aydınlık geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz. İdeallerimizin çöpe atılmasını istemiyoruz."

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.