Ağrı

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

18:13 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Genç Memur-Sen Ağrı İl Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'e yönelik saldırıları protesto etti

 Genç Memur-Sen Ağrı İl Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'e yönelik saldırılara tepki gösterdi. 

Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanlığında toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Barış Yıldızhan, yaptığı açıklamada, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin, kendileriyle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inandıklarını söyledi.

Mazlumun dinini, ırkını ve mezhebini hiçbir zaman sormadıklarını belirten Yıldızhan, "Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yıldızhan, Esed ve yandaşlarının Suriye'nin genelindeki zulmüne, özelde de Kobani'deki insanlık dışı saldırılara nasıl karşı durdularsa bugün de Bayırbucak Türkmenlerine yapılan asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Uluslararası toplumu, Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları, ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.