Ağrı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

17:52 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Ağrı'da bir grup kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Belediye iş merkezinde toplanan kadınlar, ellerinde zincirli def ve çeşitli dövizlerle sloganlar atarak Türk Telekom önüne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Fatma Şahin, 25 Kasım toplumsal cinsiyet eşitliğini ayrımcılığa, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa ve kadın haklarını yok sayan sistemlere karşı kadınların eylem günü olduğunu hatırlattı.

Kadınlar olarak haklı olan her şey için savaşmaya devam edeceklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Özgür kadın vicdandır, bilinçtir. Hakikat nasıl yaşanmalı sorusuna verilen verilen yanıttır. Özgür kadının görevi hakikati söylemek için biraz öne çıkmak değildir. İktidarın olduğu her yerde mücadele etmektir. Bütün toplumlarda toplumsal cinsiyete dayanan roller iktidar ilişkilerini yansıtan hükmetmeyi meşrulaştıran ideolojik tasarımlardır. Biz kadınlar erkek, devlet, sermaye işbirliğiyle yaşamımızı kuşatma altına alan saldırılara karşı yaşam alanlarımıza, toprağımıza ve doğaya dönük talana karşı kentlerimiz üstünde oluşturulan ablukaya karşı toprağımızdan bizi koparan şiddet, baskı ve zora karşı emeğimize ve bedenimize kimliğimize sahip çıkıyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.