Ağrı

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

13:57 01 Aralık 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Ağrı'da avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin hayatını kaybettiği terör saldırısını protesto etti

Ağrı'da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı avukatlarca protesto edildi. 

Ağrı Adalet Sarayı önünde toplanan Ağrı Barosu'na üye avukatlar, yaptıkları basın açıklamasıyla Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki gösterdi. 

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, yaptığı açıklamada, bütün mesleki hayatını akılla, vicdanla ve cesaretle, karanlığı dağıtmak ve adaleti sağlamak çabasıyla geçiren Tahir Elçi'yi, karanlık bir saldırı ile kaybettiklerini söyledi.

Tahir Elçi, bir hak savunucusu olarak, tüm değerleriyle insanın ve doğanın hakkını savunduğunu dile getiren Artuk, şunları kaydetti: 

"Tahir Elçi yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir. Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz. Ancak bizler dostları ve meslektaşları olarak Tahir Elçi'nin güpegündüz insanların gözü önünde katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakikat ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar bu katliamın takipçisi olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.