Ağrı

Ağrı'da 7 Haziran seçiminde usulsüzlük iddiası

14:43 11 Aralık 2015
Ağrı'da 7 Haziran seçiminde usulsüzlük iddiası

Kent merkezi ve bağlı köylerinde 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminde, bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 19'u sandık kurulu başkanı, 34 kişi hakkında dava açıldı

Ağrı merkez ve bağlı köylerinde 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminde, bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 19'u sandık kurulu başkanı, 34 kişi hakkında dava açıldı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TBMM 25. Dönem Milletvekili Seçimi'nde Ağrı merkez ilçe ve bağlı köylerdeki bazı sandıklardaki usulsüzlük iddiaları üzerine Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı. 

Başsavcılık, "gerçekte oy kullanmayan seçmenlerin yerine oy kullandırıldığı ve hile yapıldığı" iddiasıyla açılan soruşturma sonucunda 19'u sandık kurulu başkanı ve üyesi 34 kişi hakkında iddianame tanzim etti.

Şüphelilerden sandık başkanı ve üyesi 19 kişi hakkında, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 164. maddesi gereğince 4,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis, bin 500 günden 7 bin 500 güne kadar adli para cezası istendi. 

İddianamede, şüpheli olarak yer alan diğer 15 şüpheli hakkında da aynı kanun maddesi gereğince 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin günden 5 bin güne kadar adli para cezası talep edildi. 

İddianame Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek, şüpheliler hakkında kamu davası açıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.