Ağrı

Gündüz çaycı, akşam halterci

11:24 28 Aralık 2015
Gündüz çaycı, akşam halterci

ORHAN GÜNGÖR - Türkiye ve Avrupa'da katıldığı şampiyonalarda dereceler elde eden 21 yaşındaki milli halterci Emrah Çalışkan, olimpiyat madalyası hedeflediği spor yaşamını, ekonomik zorluklar nedeniyle gündüzleri kahvehanede çaycılık, akşamları da salonda antrenman yaparak sürdürüyor. 

Kariyerinde büyüklerde Türkiye şampiyonluğu ile 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası üçüncülüğü bulunan Emrah Çalışkan, geçimini temin etmek için gündüzleri çaycılık, akşamları da salonda antrenman yaparak 2016'da İsrail'in Elias kentinde yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Milli halterci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere 14 yaşında bir arkadaşının cesaretlendirmesiyle başladığını, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında çok sayıda madalya kazandığını söyledi. 

Spor yaşamında ilk derecesini Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olarak elde etiğini belirten Emrah, "Daha sonra Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi, büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu ile 2014 yılında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinde düzenlenen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettim" dedi.

 

- "Her sporcu gibi olimpiyat madalyası kazanmak istiyorum"

 

Emrah Çalışkan, maddi durumunun iyi olmadığını, gündüzleri geçimini sağlamak için kahvehanede çaycılık yaptıktan sonra ancak akşamları antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanabildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Ailemin maddi durumu pek iyi değil. Kendim hem kahvede ocakçılık yaparak ailemin geçimimi sağlıyorum hem de akşam da salona gelip önümüzdeki şampiyonalar için antrenman yapıyorum. Antrenman disiplinimiz çok önemli. Tek bir antrenman bile kaçırırsanız, bu çok zararlı. Çok büyük hedeflerim var. Her sporcunun olduğu gibi benim de hedefim olimpiyat madalyası kazanmak. İnşallah orada ülkemizi temsil edeceğiz. Her şampiyonaya olimpiyata hazırlanıyor gibi disiplinli bir şekilde azimle çalışıyorum, şu anda da önümüzdeki 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'na odaklandım." 

Milli haltercinin antrenörü Muhlis Akbaş ise Emrah'ın çok yetenekli sporcu olduğunu ve kısa sürede iyi dereceler elde ettiğini belirtti. 

Emrah'ın maddi sıkıntılara rağmen disiplinli çalışmayla başarılar elde ettiğine işaret eden Akbaş, şunları kaydetti: 

"Annesi hasta tedavi görüyor. Kendisi çalışmak zorunda. Gündüz kahvehanede çaycılık yapıyor, akşam da halter antrenmanlarına devam ediyor. Çektiği sıkıntılara rağmen çok büyük başarılar elde etti. İnşallah 2016 yılında Avrupa ve dünya şampiyonalarında iyi dereceler yapacağız, asıl hedefimiz ise 2020 Olimpiyatları." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.