Ağrı

Yurtta kış

15:26 05 Ocak 2016
Yurtta kış

Ağrı'da okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar karın tadını çıkardı

Ağrı'da yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, okulların tatil olmasıyla çocuklar için eğlenceye dönüştü. 

Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Kent merkezinde 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı, günlük hayat akışını da güçleştirdi. 

Yaşamı zorlaştıran kar, eğitim öğretime verilen bir günlük arada çocuklar için eğlenceye dönüştü. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, park ve bahçeler ile sokak aralarında kar topu oynayarak keyifli vakit geçirdi.

Kentte yağış nedeniyle ulaşımda aksama yaşanmaması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

- Patnos

Patnos ilçesinde de etkili olan kar yağışı sonrasında belediye ekipleri kar temizleme çalışması başlattı.

İlçede 20 iş makinesi ve 50 personelle vardiyalı olarak çalışma yürüten ekipler, cadde ve ara sokaklardaki kar birikintilerini ilçe dışına taşıdı. 

Kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle tuzlama ve yol açma çalışması yaptıklarını söyledi. 

Aralıksız sürdürdükleri çalışmalarla kent içindeki cadde ve sokakları trafiğe açık tuttuklarını ifade eden Akbay, "Ekiplerimiz 10 kişilik gruplar halinde 15 noktada kaldırım temizleme çalışması yürütüyor. Patnos Belediyesi olarak kar küreme araçlarımızla ve ekibimizle ilçe halkımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.